Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Zήτω τα καφενεία , ζήτω και οι Συνθετικοί

 

Την προηγούμενη εβδομάδα , είχα μία προτροπή απο φίλους για να πάμε να δούμε συναυλία των Συνθετικών στο six dogs. Η αλήθεια είναι οτι εξ’αρχής είμουν λίγο σκεπτικός. “Ώχου μωρέ τώρα, που να τρέχουμε, μήπως να πάω για καμία μπύρα Σάββατο βράδυ; έχει και απεργία το Μετρό – πρωτότυπο – , θα έχω και επισκέψεις κτλ κτλ  “ . Τέσπα, μη σας τα πολυλογώ , τελικά ψήθηκα…

 

Και αυτή νανάκια μου, ήταν απο τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα τις τελευταίες 95,2 ώρες.

 

 

Το live ξεκίναγε (ή έτσι νομίζαμε) στις 21:30 . Βέβαια , το συγκρότημα βγήκε κατά τις 11 παρά.

Με το που μπήκαμε και πληρώσαμε την είσοδο, αρχικά αναρωτηθήκαμε αν θα είμαστε εμείς οι μοναδικοί μουρλοί που θα παρακολουθούσαν το live , όμως, προς έκπληξή μας,  το Six Dogs ήταν γεμάτο.  Ευτυχώς είχαμε βρει μία καλή γωνίτσα και είχαμε καβατζωθεί και για τις μπύρες μας και για τα μπουφάν μας.

 

Αυτό που μας εξέπληξε ιδιαίτερα, ήταν το γεγονός οτι πέρα απο αυτούς (μέσα σε αυτούς κι εμείς) είχαμε πάει με ψιλο-περιπαικτική διάθεση ,  ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που ήταν σαν τις μύγες μες το γάλα ,ήταν οι “true” (ξέρανε όλους τους στίχους, ήταν μεγαλύτεροι τουλάχιστον μία 10ετία απο το μέσο όρο των 27-30 , και χτυπιόντουσαν σε όλα τα κομμάτια).Μέχρι το τέλος τις συναυλίας πάντως, είτε είχες πάει για να ψιλογελάσεις (ενώ κρυφά περίμενες πως και πως το “Σταύρο Κοσμά Πετρή”) , είτε ήσουν True, όλοι ξελαρυγγιαζόμασταν να ζητωκραυγάζουμε και πονέσαμε τα χέρια μας απο τα χειροκροτήματα.

 

Φυσικά οι ατάκες απο το κοινό δεν έλειπαν όπως σε όλες τις συναυλίες των Συνθετικών , όπως μαθαίνω απο παλαιότερους “φαν” του συγκροτήματος.

“Αποστόλη παντρέψου με” , “έτσι, πυροβόλα” (όταν έπιασε την κιθάρα) και άλλα πολλά , ακούγοταν κατά τη διάρκεια τις συναυλίας  , για τα οποία οι Συνθετικοί αδιαφορούσαν επί τω πλείστω.

Η αλήθεια είναι οτι πέρα απο τη πλάκα , είναι απο τα πιο αυθεντικά συγκροτήματα που έχω δει σε live .Το κοινό γούσταρε τρελά και τη μουσική  και  την (αστεία ομολογουμένως) σκηνική και χορευτική παρουσία ,και τα διάφορα σχόλια του Διονύση μόλις φόρεσαν τις μάσκες τους (“οι μάσκες θα πέσουν”) και όχι μόνο, και τις συνεχείς δηλώσεις και διαβεβαιώσεις οτι ό,τι κάνουν το κάνουν πρώτα γιατί γουστάρουν αυτοί και μετά για το κοινό.

Τα τραγούδια Hit, έπαιξαν εις διπλούν στο υποτυπώδες anchor. Ενώ ανανεώσανε το ραντεβού τους μόλις μιξαριστεί ο καινούριος δίσκος (!!) , ο οποίος σύμφωνα με τον Αποστόλη θα είναι διαθέσιμος και στο “ιντερνέτι” και σε κασσέτα (!!!), έπειτα κατέβηκαν (σχεδόν με το ζόρι) απο τη σκηνή για να μιλήσουν με τους φαν και να βγουν φωτογραφία με το λαό τους (κι εμείς μέσα).

Εύγε λοιπον για ένα live το οποίο τελικώς θα ζήλευαν πολλά μεγάλα συγκροτήματα .

και μερικές άχρηστες πληροφορίες

  • Οι συνθετικοί ήταν ένα συγκρότημα όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο που ξεκίνησε τη δεκαετία του 80 όπως γνωρίζετε απο προηγούμενο νανο ποστ (ινσερτ λινκ χήαρ) . Σε κάποιο απο τα live τους , λέγεται οτι είχε πάει μόνο ένας , τον οποίον τελικά πήραν πήγαν για σουβλάκια. Τελικά διαλύθηκαν το 1993 και επανενώθηκαν λόγω επιτυχίας που έκαναν μέσω youtube. (αυτό τους κάνει τους Έλληνες Anvil – όλσο ινσερτ λινκ χήαρ).
  • Οι ίδιοι δεν αποδέχονται τον όρο “καλτ” , λέγοντας χαρακτηριστικά οτι καλτ είναι το “ρόδα,τσάντα και κοπάνα”.
  • Το μεγάλο σουξέ "Σταύρος Κοσμά Πετρής” βγήκε απο μία πραγματική συζήτηση που πήρε το αυτί τους σε ένα καφενείο στην Δραπετσώνα.

 

Για αυτούς που δεν γουστάρουν Συνθετικούς, να πάνε να δούνε αυτόν:

 

7112lh5

… πλάκα πλάκα

tumblr_ltli98n9YE1qzy4n9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου